Onderstation Duivendrecht

Dag van de Veiligheid bij Liandon

Vandaag nemen wij deel aan de Dag van de Veiligheid die wordt georganiseerd door Bouwend Nederland. Tijdens de Dag van de Veiligheid staan bedrijven in de bouw- en infrasector samen stil bij veiligheid en veilig werken. We doen hieraan mee omdat wij een veilige werkomgeving belangrijk vinden. We streven ernaar dat iedereen veilig thuis komt.

Deelnemers

Leidinggevenden en technici van Liandon bezoeken samen met vertegenwoordigers, waaronder aannemers en leveranciers, diverse schakel- en onderstations. Hier worden door hen vandaag veiligheidsobservatierondes gehouden. Op de plekken waar een veilige werkomgeving het meest van belang is voeren ze het gesprek over veiligheid. Wat zijn de veiligheidsrisico’s? Waar moet je op letten? Wat hebben we van elkaar nodig om veilig te werken? Hoe spreken we elkaar aan op veilig werken? De gesprekken dragen bij aan het verhogen van het veiligheidsbewustzijn.

‘Veiligheidsregels blijven onderwerp van gesprek. Collega’s van andere divisies vallen andere zaken op. Wisselen van werkzaamheden houdt ons allen scherp’.

Bewust veilig…

…dat is dit jaar het thema van de Dag van de Veiligheid. Samenwerken aan veiligheid, ons verantwoordelijk voelen voor de veiligheid van elkaar en ons bewust zijn van veiligheidsrisico’s is en blijft belangrijk voor Liandon. Door met elkaar in gesprek te zijn, blijven we bewust van veiligheid en zorgen we ervoor dat iedereen veilig thuis komt.