De vlag kan uit voor het nieuwe olietankpark in Duiven

De vlag kan uit voor het nieuwe olietankpark in Duiven

Na een klein jaar hard werken, is ons nieuwe olietankpark in Duiven geopend. Het oude park is rond 1986 gebouwd, en was inmiddels aan vernieuwing toe. Het nieuwe park, dat bestaat uit vijf tanks, is vorige week opgeleverd en wordt nu al volop gebruikt.

In een olietankpark wordt alle olie die onze collega’s gebruiken, opgeslagen. Zowel de nieuwe olie die we inkopen, als de oude olie die moet worden afgevoerd. Die nieuwe olie nemen onze monteurs mee het veld in, voor onderhoudswerkzaamheden of storingen. Het nieuwe oliepark bestaat uit vijf tanks: twee van die tanks worden gebruikt voor de opslag van nieuwe olie, twee worden gebruikt als buffervaten (hierin wordt de olie opgeslagen tijdens het werken met de olie) en in de laatste tank zit oude olie die moet worden afgevoerd.

Het voordeel van dit park is dat we de olie volledig in eigen beheer hebben, en deze zelf kunnen ontvochtigen en ontgassen. Dat betekent dat we met deze olie niet naar andere leveranciers hoeven te gaan, waardoor we duurzamer kunnen werken.

De eerste offertes voor het oude olietankpark in Duiven dateerden uit 1986 en hij werd kort daarna geplaatst. Dit tankpark is altijd ingezet voor het kunnen uitvoeren van onderhoud aan diverse componenten, voornamelijk de transformatoren voor het verzorgingsgebied van Qirion en voorgangers.

Aan de slag

Na het uitschrijven van verschillende scenario’s, een traject van onderzoek en het vormen van een projectteam, konden we begin vorig jaar starten met de aanbesteding. Deze is uiteindelijk gewonnen door Moko Bouw, zij hebben zich gedurende het hele traject verdiept in onze processen en meegedacht met onze wensen in de vorm van een bouwteam.

In deze video vertelt directeur van Qirion, Wim Fabries, meer over het olietankpark en vertelt technisch specialist Reitze de Haar meer over hoe het tankpark werkt.