Liandon aanwezig op het Norwin College in Leeuwarden bij het evenement Techniek Tastbaar

Enthousiast aan de slag met onze jonge ‘toekomstige’ collega’s

Steeds minder leerlingen kiezen voor een technische opleiding. Zonde vinden wij! Daarom waren wij afgelopen vrijdag aanwezig op het Norwin College in Leeuwarden waar het evenement Techniek Tastbaar plaatsvond. 900 kinderen tussen de 10 en 16 jaar konden kennismaken met de elektrotechniek en ons werk. Met verschillende workshops hebben onze technici onze ‘toekomstige’ collega’s enthousiast gemaakt voor een opleiding in  de technische sector.

Samenwerken

Deze dag werd georganiseerd door De TechNetkring Leeuwarden, een samenwerkingsverband van ondernemers uit de regio en scholen, waaronder samenwerkingspartner ROC Friese Poort. Liandon sloot hierbij graag aan om door middel van verschillende activiteiten ons leuke werk over te brengen op de jonge generatie.

Ervaren

Een grote hit was de stroommachine. Bij deze workshop maakten de kinderen op een leerzame manier kennis met stroom, spanning en weerstand. Ze ondervonden in levende lijve dat wanneer het lichaam in contact komt met een te hoge spanning er een voelbare stroom loopt door hun bloedbanen.

Techniek tastbaar - solderen

Na de eerste kennismaking met stroom, spanning en weerstand konden de kinderen de opgedane kennis wederom in de praktijk aanschouwen bij de ‘hotdog verwarmer’. Hier werd duidelijk wat een hogere spanning voor gevolgen heeft op een relatief lagere weerstand, namelijk een groot genoegen stroom wat uiteindelijk zorgt voor de verwarming van de hotdog. Tenslotte konden de kinderen aan de slag met een soldeerapparaat om hun eigen letter te solderen. Bij deze workshop leerden zij hoe het soldeerapparaat werkt en op welke veiligheidshandelingen je moet letten.

Mooi initiatief

Het was een zeer geslaagde middag en avond in Leeuwarden. Liandon sluit graag vaker aan bij dit soort leuke evenementen om toekomstige technici in een vroeg stadium kennis te laten maken met de elektrotechniek en ons werk. Om deze reden zijn wij een projectgroep gestart waarin er gekeken wordt welke evenementen er door middelbare scholen, ROC’s en HBO’s worden georganiseerd.

Binnenkort een leuk evenement waar Liandon aan kan sluiten? Neem dan contact op met Berdine Pruim.
E-mail: Berdine.pruim@alliander.com