1/2 Piloot Carlo de Kinkelder

Kom en vlieg mee!

Op zaterdag 7 oktober kun je tijdens de Innovatiedag Arnhem meevliegen met de drones die inspecties uitvoeren aan hoogspanningsmasten. Piloot Carlo de Kinkelder van Liandon vertelt je graag alles over deze spectaculaire innovatie !

Waarom een drone?

Een drone is een unieke kans om meer waarde toe te voegen aan de dienstverlening van Liandon. We kunnen met de drone hoogwaardige innovatieve techniek bieden op gebied van inspectie die nergens anders zo kunnen worden uitgevoerd. Ook heeft de drone een belangrijke rol in het verhogen van de veiligheid en netbeschikbaarheid. Zo kan de drone ingezet worden om inspecties uit te voeren aan hoogspanningsmasten waarbij normaal gesproken iemand de mast in moet klimmen. Ook hoeft de lijn nu niet te worden uitgeschakeld wat minder risico op storingen geeft.

Inspecties

Gezien de specifieke aard van de werkzaamheden van Liandon en de bijkomende zaken rondom veiligheid, aanwijzingen, bevoegdheden en kennis van onze assets heeft Liandon ervoor gekozen om drone inspecties zelf te ontwikkelen en uit te voeren. De drone inspecties zijn in eerste instantie gericht op visuele inspecties van onze assets, bijvoorbeeld inspecties aan masten, lijnen en gebouwen, maar ook radar inspecties om gebieden, assets en tracés in kaart te brengen. Met thermografische inspecties kan de drone losse verbindingen en haarscheurtjes in geleiders opsporen. Ook wordt onderzocht of de drone kan worden ingezet bij calamiteiten en onveilige situaties.

We zien je graag op zaterdag 7 oktober tijdens innovatiearnhem!