Liandon verder als Qirion

Qirion is de nieuwe naam voor Liandon. Deze dochteronderneming van netwerkbedrijf Alliander onderhoudt het hoog- en middenspanningsnet in een deel van Nederland en creëert duurzame en innovatieve oplossingen voor nieuwe en bestaande energienetten.

Qirion: expert in energienetten

Wim Fabries, directeur Qirion: “Vanaf 26 november gaan we verder als Qirion. We vernieuwen, maar wel met eerbied voor waar we vandaan komen. Qirion staat voor ons specialisme, de verbindingen die we leggen met elkaar en klanten en voor onze vindingrijkheid in oplossingen. Voor ons staat de naam Qirion voor het aantrekkelijke bedrijf dat we graag willen zijn.”

Vitale energie

De naam Qirion is samengesteld uit drie elementen. Qi betekent ‘vitale energie’, r staat voor ‘relatie’ en ion is een elektrisch geladen deeltje, en betekent in het Grieks ‘beweging’. Daarmee is de nieuwe naam een optelsom van het specialisme in energienetten, de bijdrage aan een duurzame toekomst én verbinding met de omgeving.

Naamswijziging

De naam Liandon lijkt op de naam van netbeheerder Liander. Dat kan in de markt mogelijk tot verwarring leiden. Daarom heeft Alliander op aangeven van de Autoriteit Consument en Markt de naam en het logo veranderd. Daarnaast is de wijziging naar Qirion een mooie aanleiding om de ambitie als expert in veranderende energienetten verder vorm te geven.

Bij Qirion werken 1100 mensen op diverse locaties in het land.