Ons werk 'beleven' in virtual reality

Ons werk ‘beleven’ in virtual reality

We hebben een tekort aan ervaren technici binnen Liandon. De economie groeit en de energietransitie versnelt, waardoor we steeds meer werk krijgen. We doen er dus alles aan om technisch personeel te werven. Het nieuwste middel dat we inzetten zijn prachtige 360 graden films over het werk van onze technische collega’s.

Elke dag houden onze technici ons energienetwerk in de allerbeste staat. Ze leggen aan, ontwerpen, sluiten aan, bouwen, repareren of lossen op. Samen met collega’s, dag én nacht. Ons technisch werk heeft grote impact op het  leven van miljoenen klanten. Samen zorgen we er iedere dag weer voor dat het licht brandt en de huizen warm zijn.

VR-films voor werving

Om nieuwe technici te werven laten we graag zo goed mogelijk zien hoe machtig mooi ons werk is… hoog in die mast, in dat onderstation, in de sleuf of achter de tekentafel. Daarom hebben we zes prachtige 360 graden/VR-films gemaakt over het werk van onze technici.

Ons werk 'beleven' in virtual reality

Circa 2.500 technici bij Alliander ontvingen afgelopen week een kartonnen virtual reality (VR)-bril thuis op de mat, zodat ze de films kunnen laten zien aan familie en vrienden.

Nieuwsgierig?

Wil jij ook kennis maken met onze engineer Bas en technicus Bert en zien wat ze dagelijks doen? Dit kan ook gewoon op je laptop, tablet of smartphone. Op je laptop gebruik je je muis om rond te kijken. Op een smartphone of tablet beweeg je het apparaat om rond te kijken.