1/3 Plaatsing van de transformator door kraan

Transformatoren geplaatst in nieuw schakelstation Middenmeer

Met behulp van een grote kraan zijn op donderdag 24 mei drie transformatoren geplaatst in Middenmeer, waar een nieuw schakelstation wordt gerealiseerd. Netwerkbedrijven TenneT en Liander bouwen een geheel nieuw schakelstation, samen met een aantal nieuwe kabelverbindingen. De uitbreiding is onder meer nodig om één van de grootste windparken van ons land aan te sluiten op het landelijke elektriciteitsnet. Het windmolenpark Wieringermeer gaat in de toekomst groene stroom produceren voor zo’n 280.000 huishoudens.

Reeks van nieuwe schakelstations

Het project in Middenmeer heeft een totale investering van circa 35 miljoen euro en moet eind 2019 gereed zijn. Het nieuwe station in Middenmeer is de eerste van een reeks nieuwe soortgelijke projecten die komende jaren in de Kop van Noord-Holland worden gerealiseerd. In de regio is namelijk een sterk groeiende vraag naar transport van elektriciteit, met name vanwege de toename van duurzaam opgewekte windenergie.

Plaatsing transformatoren

Als onderdeel van de werkzaamheden zijn donderdag 24 mei drie transformatoren met een grote kraan verplaatst. De transformatoren zijn geproduceerd door ABB in Polen en waren die ochtend aangekomen bij het station. Voor de realisatie van het station werken verschillende aannemers en andere partijen samen, waaronder Joulz, Liandon, ABB en A. Hak.