1/2 Verbouwing op schakelverdeelstation in Doetinchem afgerond

Verbouwing op schakelverdeelstation in Doetinchem afgerond

We blijven ontwerpen, bouwen en onderhouden om ervoor te zorgen dat het net klaar is voor de toekomst. Zo ook op het onderstation in Doetinchem, dat vlakbij het Liander-pand aan de Houtmolenstraat ligt. In de Achterhoek neemt de vraag naar transportcapaciteit ook steeds meer toe, vandaar dat het station uitgebreid moest worden. Dit station stond er al een aantal decennia; de installatie was onderhoudsgevoelig en er waren geen onderdelen meer voor verkrijgbaar. Uitbreiding van het bestaande station bleek dus geen optie. Daarom is ervoor gekozen de oude installatie weg te halen en een volledig nieuwe 10 kV-installatie te bouwen. 

Een grote uitdaging 

Het was van tevoren bekend, maar het blijft spannend om met een oud pand uit de jaren ’50 te werken. Vooral het goed technisch overnemen van dat wat er stond, was een hele grote uitdaging. Een groot gebouw op het terrein moest gesloopt worden, maar inmiddels is alles afgebouwd. De installatie is aangesloten en in bedrijf gesteld. 

Timelapse van de opbouw

In onderstaande video zie je hoe de collega’s van Qirion het nieuwe gebouw op het schakelverdeelstation in Doetinchem hebben opgebouwd.