Warmtepomp installatie

Warmtebedrijf Hengelo geopend

Binnen Liandon is het team Warmte Koude Procestechniek, de afgelopen maanden druk bezig geweest met het warmtenet in Hengelo. In dit project wordt restwarmte van AkzoNobel, welke anders afgevoerd zou worden in het Twentekanaal, gebruikt voor de lage temperatuurverwarming van bedrijven en huizen.

Het warmtebedrijf in Hengelo is officieel door Ennatuurlijk geopend. Energiebedrijf Ennatuurlijk is de exploitant van het warmtebedrijf in Hengelo. Dit betekent dat de aangesloten bewoners hun warmte geleverd krijgen van Ennatuurlijk en dus ook de factuur van Ennatuurlijk krijgen. Lijkt eenvoudig, in werkelijkheid is het toch iets complexer. Als onderdeel van dit project is Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling (DGO) de eigenaar en exploitant van de hoofdinfrastructuur en delen van de benodigde bovengrondse techniek. Liandon Energy Consulting heeft dit leidingnet en de benodigde bovengrondse installaties ontworpen en de realisatie ervan begeleid.

Ook dit is een project geweest waarbij wij als Liandon hebben laten zien wat we in huis hebben. Door intensief samen te werken en uitzonderlijke kennis en kunde bij elkaar te brengen ontstaan niet alleen mooi concepten, maar ook daadwerkelijke realisatie van projecten. Binnen Liandon is hieraan gewerkt door collega’s vanuit Warmte, Procesautomatisering, Omgevingsmanagement, Elektrotechniek en Bouwkunde. Een mooi voorbeeld hoe door intensief samenwerken mooie projecten van de grond komen. Lees hier meer over het project.