Iedereen veilig thuis

Veilig werken doen we samen, met onze medewerkers en met onze zakenpartners

Veilig werken met de poortinstructie

Poortinstructie
Volg hier de poortinstructie

Qirion hecht veel waarde aan een veilige (werk)omgeving voor mensen die onze onderstations, bouwplaatsen en gebieden met hoogspanningslijnen bezoeken. Om veilig te werken gelden er veiligheidsregels op deze hoogspanningslocaties. De regels worden getoetst middels een poortinstructie. Het volgen van deze instructie verplichten Qirion en Liander per 1 maart 2018.

E-learning
Wij bieden bezoekers van onze onderstations, bouwplaatsen en gebieden met hoogspanningslijnen de poortinstructie aan. De instructie is een e-learning die bestaat uit een instructiefilm waarin de regels voor het veilig werken op onze hoogspanningslocaties worden uitgelegd. Na de film volgt een toets van enkele vragen . Het volgen van de poortinstructie draagt eraan bij dat volgens onze veiligheidsregels wordt gewerkt en iedereen veilig thuis komt.

Certificaat
Deelnemers die de toets met goed resultaat afronden ontvangen per mail een certificaat. Het certificaat is één jaar geldig en is voorzien van een bewijs dat je uit kan knippen en in jouw veiligheidspaspoort kunt plakken. Om toegang te krijgen tot onze hoogspanningslocaties laat je het certificaat aan de vertegenwoordiger van of Liander zien. Is jouw certificaat verlopen? Dan volg je opnieuw de poortinstructie om een nieuw certificaat te bemachtigen. Het certificaat behaald bij Liander is ook geldig op de terreinen van netbeheerder TenneT.

Heb je vragen?
Neem dan contact op via de helpdesk van Explain.

Veiligheid?!

“Tuurlijk werk ik veilig, ik heb 4 kinderen en een vrouw om voor te zorgen. Ik ben daarom heel blij dat veiligheid óók bij mijn werkgever voorop staat”.

Lees hier het verhaal van Mohamed