Energie concepten

Wij helpen bij het overschakelen naar duurzame vormen van energie. Samen met jou werken we aan slimme energie-concepten.

De aarde schreeuwt om duurzaamheid. Jij ook? Fabrieken, kantoorgebouwen, gemeenten, het kán duurzamer. Groener en zuiniger. Met die overtuiging worden wij ’s ochtends wakker. Daarom denken we met je mee over het energieconcept dat bij jou past.

Het energieconcept dat bij je past

Er worden steeds meer duurzame energietechnieken voor de bouw ontwikkeld: Isolatie, warmtepompen, zonnepanelen etc. In nieuwbouwwijken kunnen deze direct worden toegepast. Maar het verduurzamen van de bestaande bouw is een groot probleem.

Hoe kan ik verduurzamen?

“De energietransitie is voor een belangrijk deel een warmtetransitie”

Hoe dieper je komt, hoe warmer het is. Boor je 5 kilometer onder je voeten, dan loopt de temperatuur van het grondwater op tot zo’n 160 graden Celsius. Daar kun je water mee verwarmen én zelfs elektriciteit mee produceren. Een perfecte energiebron en puur natuur. Met de groeiende vraag naar warmtenetten groeit ook het belang van geothermie. Samen met Alliander en andere partners ontwikkelen wij geothermieprojecten voor warmtenetten in Renkum en Nijmegen.

Hoe diep moet je boren?

We willen allemaal verduurzamen. En toch zijn de vraagstukken erg verschillend. En kan het gaan om wijken of grotere gebieden, zoals gemeenten. Waar moet je beginnen en welke energie-oplossingen zijn er al? Onze eerste stap is om daarover in gesprek te gaan.

Hoe kies je de meest efficiënte energie-oplossing?