Innovatie & Duurzaamheid

Altijd op zoek naar nieuwe technologieën. Vandaag en in het duurzame morgen.

Onze Energy Consultants geven advies voor energienetten in Nederland. Dit doen we samen met onze opdrachtgevers en de stakeholders in een gebied.

Groen gas potentiekaart

Hoe we voorzien in onze warmtevraag – de energie die nodig is om huizen en gebouwen te verwarmen – zal in aanloop naar 2030 flink veranderen. Duurzame elektriciteit en duurzame warmte gaan een belangrijke rol spelen. Minstens zo belangrijk is ‘groen gas’. Maar hoe werkt dat precies? Qirion bracht in kaart wat de potentie is van groen gas per regio en adviseert zo de netbeheerder én overheden bij het opstellen van warmtevisies en de rol van duurzame gassen daarin.

Lees hier meer

Innovaties concept energie-eiland

Zeeland ademt!

De energielevering door zon en wind varieert en kent langere perioden (dagen tot weken) van onvoldoende aanbod. Ook in deze perioden verwacht men een betrouwbare energievoorziening en moeten huizen verwarmd en verlicht worden, auto’s rijden en industrie doordraaien.

Lees hier meer

Storing simulatie model

Data netwerk

Elk stukje net kent zijn eigen karakteristieken waardoor het optimale netplan per deelnet verschilt. Wij verbinden al deze informatie om de optimale combinatie van componenten te bepalen. Benieuwd hoe wij dat doen?

Lees hier meer

Duurzaamste schakelstation van Nederland!

Duurzaamste schakelstation

Wij zijn verantwoordelijk voor de realisatie van het duurzaamste schakelstation van Nederland! Het nieuwe schakelstation wordt gebouwd in Groenlo en moet eind volgend jaar in gebruik zijn. Benieuwd wat dit station zo duurzaam maakt?

Lees hier meer

Industrie & Circulaire Economie: Een succesverhaal

Bouw schakelstation

Door de inzet en samenwerking van meerdere partijen is een installatie gerealiseerd waarin proceswater uit de omliggende papierfabrieken wordt gezuiverd en biogas wordt opgewekt. Zowel het gezuiverde water als het biogas worden volledig hergebruikt in het productieproces van de fabrieken.

Lees hier meer

Transparante laadpaal

transparante laadpaal

Consultant Thijs Turel: “Ik maak van een maatschappelijk en abstract probleem een concrete oplossing. Ik verbind de werelden van techniek met elkaar om een interface te ontwerpen”.

Lees hier meer

Nieuwe principes voor opslag

Nieuwe principes voor opslag

Onze consultant Maarten van Blijderveen, sprak op het Energy Storage World Forum in Berlijn over de beschikbaarheid van grondstoffen voor energie-opslagsystemen.

Lees hier meer

Een op afstand begrensbaar koppelpunt

Koppelpunt recreatiegebied Spaarnwoude

Qirion Energy Consulting heeft op verzoek van Liander een geautomatiseerd koppelpunt ontworpen en gerealiseerd op recreatiegebied Spaarnwoude. Het ontwerp is in capaciteit begrensbaar en is voorzien van een beveiliging waarmee op afstand door Netmanagement Gas nog steeds kan worden gecorrigeerd op capaciteit.

Lees hier meer

Cablepooling

Zon & wind combinatie: Cablepooling

Samen zorgen wij ervoor dat iedereen – onder gelijke condities – toegang houdt tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Daarom zoeken wij naar de beste energie-oplossingen tegen zo laag mogelijke kosten, zoals bijvoorbeeld zon- en windopwek op één aansluiting. Bij deze oplossing kunnen onze klanten tegen een beter rendement meer duurzame energie opwekken.

Lees hier meer

Proeftuinen

Experimenteren in een praktijkomgeving, dát is precies wat we doen in onze vijf proeftuinen. Samen met buurtbewoners, bedrijven, technici en andere partners ontdekken we hoe makkelijk of moeilijk het is om de nieuwste technologie toe te passen in het bestaande energielandschap.

Experimenteren in de praktijk