Samen met de buurt

In de buurt en mét de buurt

‘Echt  vervelende vragen krijg ik  zelden. En dat is exact het doel van mijn werk.’

Onze werkzaamheden zijn vaak van invloed op de omgeving. De weg moet afgesloten worden, er is overlast heiwerkzaamheden of bomen worden gekapt. Ik snap dat dit lastig kan zijn. Daarom gaan mijn collega’s nooit zomaar aan het werk. Aan hun technische werk gaat mijn onderzoek, vergunningaanvraag en afstemming met de gemeente en buurtbewoners vooraf.

Bijvoorbeeld bij de aanleg van warmteleidingen in Amsterdam Zuid. Meer dan twee maanden moeten we de weg openleggen. Buurtbewoners kunnen niet parkeren, de fietsroute moet omgelegd worden en de buurt krijgt misschien last van geluid, trillingen of stof. Daar zit niemand op te wachten. Maar als je weet wat er aan de hand is, accepteer je het makkelijker. Zo werkt dat bij mij ook. Daarom stuur ik vooraf een brief en organiseer ik een informatieavond. Die wordt goed bezocht. Ik merk dat bewoners en bedrijven steeds vaker willen meedenken. Mooi!

Ook als het werk start, ben ik in de buurt. In de uitvoering moet je namelijk direct kunnen handelen. Wat doen we als het verkeer onverhoopt vastloopt bij een wegafzetting?. Natuurlijk, dan overleg ik direct met de gemeente en onze uitvoerder. Terwijl mijn technische collega’s doorwerken, zorgen wij voor een oplossing. Met en voor de buurt.