1/5 Middenmeer - Maart 2018

Extra handjes

Je wordt wakker en klikt het lampje op je nachtkastje aan. Een herkenbaar ochtendritueel voor velen van ons. Maar wat als dit lampje niet meer aan gaat? Het is zo vanzelfsprekend, licht. Weet jij eigenlijk wat ervoor zorgt dat de lantaarnpalen branden en de stad niet stil staat?

Onderstation? Geen idee!
Onderstation Middenmeer. “Een groot nieuw onderstation dat wij bouwen voor het aansluiten van een grote hoeveelheid nieuwe windmolenparken die hun energie via het hoogspanningsnetwerk naar de rest van Nederland transporteert. Dit is wat ik mijn familie en vrienden vertel wanneer ze vragen wat ik eigenlijk voor werk doe”, vertelt Michael van Leeuwen, lead engineer bij Qirion. “Veel mensen hebben geen idee waar ik iedere dag aan werk. Ik vind het dan ook mooi dat ik de voortgang van onderstation Middenmeer nu in beelden kan laten zien”.

Zelfde doel, andere achtergrond
Michael: “Als ik ‘s ochtends onder de douche sta, denk ik aan de diverse acties en afstemmingen die door mij gedaan moeten worden op project Middenmeer, zoals het gezamenlijk beoordelen van de vele onderwerpstukken met Joulz. Joulz is onze partner in het realiseren van het onderstation.”

Vanzelfsprekendheid
Voor de bouw van een onderstation heb je een projectteam nodig, bestaande uit projectmanagers, engineers, uitvoerders en technici. Klinkt logisch, toch is het niet vanzelfsprekend. Mede door de energietransitie is er veel werk, zoveel werk dat er extra ‘handjes’ nodig zijn.

Samenwerking
Michael: “Ik krijg energie van de inzet en betrokkenheid van de verschillende projectmedewerkers van zowel Qirion als Joulz die meewerken in dit project. De samenwerking verloopt soepel omdat we samen vol passie werken aan één machtig mooi project.”

Deon van Kuijeren, hoofduitvoerder bij Joulz vult aan:
“De samenwerking verloopt erg positief, de lijntjes zijn kort en toegankelijk. Inspringen op onverwachte situaties en deze oplossen vind ik erg leuk en ik krijg veel energie van een goede sfeer op de bouwplaats. Wanneer ik een rondje over het terrein loop, doe ik dit met een trots gevoel. Trots op wat we samen al bereikt hebben.”

Energietransitie
De overgang van fossiele naar duurzame energie vraagt forse aanpassingen aan ons Nederlands energienetwerk. Tegelijkertijd trekt de economie aan en wordt er weer flink gebouwd. Voor het tijdig, goed en veilig verrichten van onze werkzaamheden hebben wij daarom extra technici nodig.

Ook meewerken aan de realisatie van een mooi project zoals Middenmeer? Bekijk dan hier onze vacatures!

Volg ons ook via Facebook en LinkedIn.