Duurzaamheidsconcept

Het energieconcept dat bij je past

De aarde schreeuwt om duurzaamheid. Jij ook? Fabrieken, kantoorgebouwen, gemeenten, het kán duurzamer. Groener en zuiniger. Met die overtuiging worden wij ’s ochtends wakker. Daarom denken we met je mee over het energieconcept dat bij jou past. Bijvoorbeeld:

Energieopslag

Als je energie duurzaam opwekt, wil je er zuinig op zijn. Je wilt het bewaren. En daarvoor zijn diverse opties. Bijvoorbeeld in de accu van een elektrische auto of een thuisaccu. Ooit weleens gedacht aan een CAES (compressed air energy storage) of opslag van energie in mierenzuur? Wij hebben kennis van opslagtechnieken en onderzoeken de beste optie voor een locatie op basis van een gedetailleerde business case. Want een energiesysteem moeten duurzaam én rendabel zijn.

Zelfvoorzienend

Autarkisch leven of zakendoen is hot. Je woont of werkt klimaatneutraal en zorgt ervoor dat je alles in huis hebt om je dagelijkse energiebehoefte te voorzien. Talloze bedrijven, pretparken, zwembaden en voetbalstadions zijn zelfvoorzienend door ook de energie van partners in de omgeving te benutten. De investeringen zijn vaak omvangrijk. Wij helpen bij het ontwikkelen van een sluitende business case.

Digitalisering van energie

Sensortechnologie vind je in alle branches. Ook in energie. We kunnen energieprocessen volgen, meetgegevens analyseren en op afstand onderhoud plegen aan installaties. Zo maken we jouw energiestromen inzichtelijk. Het is de eerste stap naar energiebesparing of een slimmere inrichting van bedrijfsprocessen.

Lage temperatuur warmtenetwerken

Gas wordt uitgefaseerd. Nieuwbouwwoningen worden in toenemende mate opgeleverd zonder gasaansluiting en hele gebieden worden aangesloten op warmtenetten. Wanneer er ambities zijn om lokale warmte te benutten, komt het aan op kansen zoeken en kansen vinden. Wie zijn de energievragers en -aanbieders en wat is de omvang van vraag en aanbod? De energieoplossingen worden als integraal onderdeel van de gebiedsontwikkeling beschouwd. Met de actieve partijen in het gebied verkennen we de kansen.