Over ons

Wij zijn Qirion: de life cycle service provider en expert in energienetten. We ontwerpen, bouwen en onderhouden het energienet van vandaag en morgen.

Missie en visie

We concentreren ons op hoogspanning en helpen steeds vaker bij het ontwikkelen van nieuwe netten. Wij creëren capaciteit. Slim en innovatief. Dat is ónze bijdrage aan de energietransitie.

Met onze expertise zijn we hét kenniscentrum voor complexe energievraagstukken en met ons vakmanschap en onze ervaring helpen we klanten bij het maken van keuzes. We analyseren en interpreteren data en geven daarmee een onderbouwd advies. Ook adviseren we over toekomstbestendige energiesystemen.

De basis van ons bestaan is dat onze klanten vragen om excellent netbeheer. Wij voeren dat voor ze uit, iedere dag weer. Zo blijven de Nederlandse energienetten de meest betrouwbare ter wereld. Wij kunnen dit bieden door steeds te blijven innoveren.

Reddyn

Voor het grootste gedeelte van haar werk voert Qirion opdrachten uit voor Reddyn. Reddyn is voor TenneT en Liander de gezamenlijke service provider op het gebied van Hoogspanning en complexe Middenspanning. Beide partijen zijn 50 procent aandeelhouder.

Reddyn zet medewerkers van Qirion in voor de uitvoering van deze werkzaamheden. Reddyn werkt alleen voor TenneT en Liander. De aanleg, beheer, onderhoud en storingsdienst van de hoog- en (complexe) middenspanningsassets van het huidige en voormalige (110/150 kV) Liander-gebied zijn bij Reddyn ondergebracht.

Meer weten over Reddyn? Ga naar: www.reddyn.com

Onze producten en diensten

Naast het werk voor Reddyn helpen we ook andere klanten met vraagstukken in het energiedomein.

Vermogensschakelaars en -transformatoren

Wij faciliteren in de optimalisatie van de total value of ownership voor onze klanten door het delen en inzetten van onze professionele, hoogwaardige kennis en vaardigheden op elk gebied van de levenscyclus van de vermogensschakelaar en transformator: aanschaf, plaatsen, onderhoud, diagnostische metingen, revisie en amoveren.

Hoogspanningslijnen en kabels

Wij voeren werkzaamheden (ontwerp, engineering, uitvoering en oplevering) uit aan hoogspanningslijnen en -kabels. Dit betreft nieuwbouw, vervanging en inspectie van hoogspanningslijnen en toezicht op werkzaamheden in en nabij hoogspanningslijnen en -kabels. Tevens houden wij ons bezig met het bouwen van antennesites in hoogspanningsmasten.

Energy Consulting

We werken niet alléén aan hoogspanning. Onze adviseurs van Energy Consulting helpen klanten ook bij het investeren in nieuwe, open netten. Zoals warmtenetten en waterstof. Zo krijgen zij duurzame oplossingen voor hun complexe energievraagstuk.

Partner met impact

Liander en TenneT en klanten in de vrije markt willen een partner met kennis van het net. Een partner die het energiesysteem begrijpt en denkt vanuit de gemeenschap. Dat doen wij; Dát is Qirion. Die combinatie maakt ons uniek. Net als het samenspel van mensen. Onze consultants en engineers adviseren en ontwerpen. Onze technici bouwen en onderhouden. Kruisbestuiving is het toverwoord.

Wil je meer weten of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via Contact.